ОСТАННІ НОВИНИ

Бізнес вже отримав «карантинних» допомог на мільярд гривень, – Шмигаль

Наталя Дуляба

|

На виплату «карантинних» допомог бізнесу, який призупинив свою роботу на час карантину у «червоній» covid-зоні, Україна вже витратила понад 1 млрд грн. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Через весняну хвилю Covid-19 щонайменше половину областей України перевели у «червону» зону епіднебезпеки, де діє найжорсткіший карантин. Через це свою звичну роботу змушені були призупинити сфера торгівлі і громадського харчування, заклади культури, спортивні та розважальні установи.

Відтак наприкінці березня Верховна Рада вирішила підтримати бізнес і виплатити йому по 8000 грн «карантинної» допомоги. Кошти почали виплачувати наприкінці квітня.

«Держава вже виплатила понад 1 млрд грн людям та бізнесу, який перебував у червоних карантинних зонах», – наголосив Денис Шмигаль.

Зазначимо, що «карантинні» 8000 грн спричинили ажіотаж серед підприємців. Загалом на такі виплати Україна передбачила 1,4 млрд грн. Заявки на ці виплати підприємці можуть подавати до 19 травня.

Нагадаємо, що Львівська область у «червоній» зоні перебувала з 25 березня до 25 квітня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *