ОСТАННІ НОВИНИ

Експеримент із covid-вакцинацією у Моршині: щеплення отримали 54% мешканців

Наталя Дуляба

|

Менше ніж за місяць експерименту з вакцинацією проти коронавірусу у Моршині перше щеплення отримали 54% місцевих жителів. Про це у вівторок, 11 травня, розповів очільник обласного департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис, передає Львівський портал.

Так, першу дозу вакцини проти коронавірусу (із двох необхідних) ввели уже 54% мешканцям Моршина – курортного містечка із населенням менше 5000 осіб. Такого рівня вакцинації вдалося досягти менше ніж за місяць експерименту.

«54% населення отримали першу дозу вакцини. Зараз уже наближаємося до періоду, коли почнуть вводити другу дозу вакцини. Саме після цього ми зможемо говорити, наскільки є ефективний такий метод, наскільки нам вдалося досягнути колективного імунітету. Тому цей експеримент ще триває, мобільні бригади продовжують робити щеплення. Але думаю, що це буде позитивний досвід», – розповів Орест Чемерис.

Зазначимо, що з 16 квітня у Моршині триває експеримент, у межах якого хочуть провакцинувати 70% населення проти коронавірусу, аби сформувати колективний імунітет до цієї недуги. Щеплення місцевим жителям роблять китайською вакциною CoronaVac.

Нагадаємо, загалом щеплення проти Covid-19 отримали вже більше 61 тисячі мешканців Львівщини. Їх безкоштовно роблять спеціально підготовлені мобільні бригади. У Львівській ОДА кажуть, що у жодної людини не виявили важких побічних реакцій після вакцинації.

На території Львівщини працюють майже дві сотні пунктів щеплення. Із детальним переліком адрес та інструкцією, як записатись на вакцинацію, можна ознайомитися за цим посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *