ОСТАННІ НОВИНИ

У ВООЗ порахували, у скільки обійдеться сovid-вакцинація населення планети у 2022 році

Наталя Дуляба

|

Вартість вакцинації дорослого населення планети у 2022 році обійдеться орієнтовно у 54-64 млрд доларів. Про це пише Уніан із посиланням на голову Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) Тедроса Гебреєсуса.

За словами очільника ВООЗ, у 2022 році організація має отримати 19 млрд доларів на фінансування міжнародної програми ACT Accelerator. Втім цих коштів на заплановану вакцинацію проти коронавірусу не вистачить.

«За нашими оцінками, наступного року нам буде потрібно ще від 35 до 45 млрд доларів для вакцинації більшості дорослих у всьому світі», – сказав Гебреєсус.

Відтак на covid-вакцинацію дорослого населення у 2022 році ВООЗ необхідно від 54 до 64 млрд доларів.

Також Тедрос Гебрєсус додав, що проблеми фінансування глобальних програм вакцинації та боротьби з пандемією коронавірусу можуть вирішити тільки лідери країн G7. Саме вони у силах виділити левову частку необхідної суми.

Як писав Львівський портал, Україна витратила вже майже 1,6 млрд грн на закупівлю за кордоном вакцини проти коронавірусу, а це 40% коштів, передбачених на такі потреби.

Covid-вакцинація у державі стартувала наприкінці лютого. Дотепер щеплення зробили більше 756 тисячам українців, ще понад пів мільйона громадян «стоять» на черзі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *