ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року середня зарплата може зрости до 14,5 тисяч гривень, – Шмигаль

Вероніка Рой

|

Прем’єр міністр Денис Шмигаль заявив, що позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що до кінця року середня зарплата може досягнути 14,5 тисяч. Про це він написав на своїй сторінці Facebook.

Він зазначив, що в березні реальна зарплата (тобто з урахуванням інфляції) зросла на 9,5% проти березня 2020 року і склала 13,6 тисячі гривень.

«Це на 2,2 тисячі гривень більше, ніж було за цей же місяць минулого року. Найбільше зростання зарплат за рік було в Чернівецькій (на +31%), Донецькій (+30%) та Тернопільській (+27%) областях», – зазначив Шмигаль.

Глава уряду додав, що «позитивний сценарій зростання економіки свідчить про те, що до кінця року середня зарплата може досягнути 14,5 тисяч гривень».

Нагадаємо, що в березні середня платня на Львівщині зросла на 800 грн. Відтак мешканець області отримує майже 12 000 грн. 

Разом з тим, в області на третину зросла і заборгованість із виплати зарплат. Станом на квітень жителям області не виплатили вже 231 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *