ОСТАННІ НОВИНИ

YouTube заблокував канали 112, Newsone та ZIK в Україні

Вероніка Рой

|

Сервіс YouTube заблокував для переглядів в Україні канали 112, Newsone і ZIK. Про це пише УП.

Станом на ранок суботи при спробі переглянути контент «112 Україна» YouTube видає повідомлення «Відео недоступне. Цей контент не доступний в домені цієї країни через скаргу на протизаконний контент від уряду».

На ютуб-каналі Newsone йде трансляція іншого каналу – «Перший незалежний».

А на ZIK з’явилася плашка «Цей канал недоступний у вашій країні».

«Це важливий крок до визнання світового суспільства боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора. Вдячний фахівцям платформи YouTube, що звернули увагу на наше звернення та на рішення РНБО України щодо телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України, оскільки вони не є ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України», – прокоментував міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко.

Як писав Львівський портал, в ніч на 3 лютого 2021 року в Україні заблокували канали Медведчука і Козака: «112», NewsOne та ZIK. Ці санкції підтримують 49% українців. 

Нагадаємо, влітку 2019 року уродженець Львова Тарас Козак, який є близьким другом і бізнес-партнером кума Путіна Віктора Медведчука, купив весь медіахолдинг ZIK: канал ZIK, компанії «Міст ТБ» і «ТРК «Нові комунікації».

У 2018 році Козак отримав корпоративні права на канал NewsOne. Щодо телеканалу 112, то його фактичним власником є  Віктор Медведчук (номінально належить німецькому підприємцю з провінції).

Активісти неодноразово заявляли, що телеканали «112» та NewsOne є явними рупорами країни-агресора в Україні.

На початку 2019-го NewsOne штрафували за «мову ворожнечі». Моніторинг Нацради засвідчив, що в ефірі заперечують присутність російських військ на території України, виправдовують дії РФ проти територіальної цілісності України, формують уявлення про Україну як про суб’єкт агресії проти частини власної території, про «фашизм і націонал-соціалізм» керівництва України та частини населення тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *