ОСТАННІ НОВИНИ

49% українців підтримують санкції проти телеканалів «112», NewsOne та ZIK, – опитування

Вероніка Рой

|

Майже 50% мешканців України підтримують рішення президента Зеленського про санкції проти телеканалів «112», NewsOne та ZIK. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Соціологи зазначають, що 78% опитаних знають про те, що президент Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій проти телеканалів «112», NewsOne, ZIK. Натомість 21% українців – не знають.

Рішення Зеленського припинити мовлення телеканалів «112», NewsOne, ZIK підтримують 49% українців. Проте 41% опитаних – не підтримують.

«З моменту введення санкцій рівень підтримки цього рішення зріс з 42 до 49%, натомість кількість критиків зменшилась з 47 до 41%. Важливо, що серед опитаних, які знають про рішення, рівень його підтримки ще вищий (57%), а кількість критиків менша (37%)», – повідомляють соціологи.

При цьому, 72% опитаних підтримують запровадження державою санкцій проти фізичних та юридичних осіб України якщо їхня діяльність шкодить інтересам держави. Натомість, у разі наявності доказів причетності цих осіб до терористичної діяльності або сепаратизму,  рівень підтримки санкцій проти них зростає до 85%.

Опитування було проведене з 6 по 8 лютого 2021 року. Його проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Було опитано 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Як писав Львівський портал, в ніч на 3 лютого 2021 року в Україні заблокували канали Медведчука і Козака: «112», NewsOne та ZIK

Нагадаємо, влітку 2019 року уродженець Львова Тарас Козак, який є близьким другом і бізнес-партнером кума Путіна Віктора Медведчука, купив весь медіахолдинг ZIK: канал ZIK, компанії «Міст ТБ» і «ТРК «Нові комунікації».

У 2018 році Козак отримав корпоративні права на канал NewsOne. Щодо телеканалу 112, то його фактичним власником є  Віктор Медведчук (номінально належить німецькому підприємцю з провінції).

Активісти неодноразово заявляли, що телеканали «112» та NewsOne є явними рупорами країни-агресора в Україні.

На початку 2019-го NewsOne штрафували за «мову ворожнечі». Моніторинг Нацради засвідчив, що в ефірі заперечують присутність російських військ на території України, виправдовують дії РФ проти територіальної цілісності України, формують уявлення про Україну як про суб’єкт агресії проти частини власної території, про «фашизм і націонал-соціалізм» керівництва України та частини населення тощо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *