Спиртзавод у Рава-Руській продадуть на торгах

Юлія Осим

|

Спиртзавод у Рава-Руській виставили на аукціон. Онлайн-торги з приватизації відбудуться 14 травня. Стартова ціна активу, що є частиною ДП «Укрспирт», становить майже 28 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Фонду держмайна України.

Як зазначається, об’єкт приватизації, розташований у місті Рава-Руська, складається з будівель та споруд загальною площею 12 911,3 м². Серед них – адмінбудинки, зерносклади, солодовня, котельня, спиртосховища, депо, майстерня, мазутно-насосна станція тощо. На спиртзаводі наявне основне технологічне обладнання, а також необхідні комунікації.

Площа земельних ділянок, що належать підприємству, – 13,22 га.

Стартова ціна активу складає 27 721 553,99 грн, а прийом заявок на участь в онлайн-аукціоні триватиме до 13 травня 2021 року.

Зазначимо, що приватизація Рава-Руського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП «Укрспирт» проходить в рамках демонополізації спиртової галузі, яка розпочалася у 2020 році.

Загалом на приватизацію держава виставить 41 МПД, що входять до держпідприємства «Укрспирт» та ще 37 заводів, що об’єднані в концерн «Укрспирт».

Раніше Львівський портал інформував про продаж Воютицького за 48 млн грн та Сокальського за 55 млн грн, а також Великолюбінського спиртзаводів.

Нагадаємо, Лопатинський спиртзавод, що на Радехівщині, продали за 50 млн грн, а завод у селі Суходоли Бродівського району – за 60 млн грн.

Як писав Львівський портал, на Львівщині не працювали 8 із 11 спиртзаводів, які колись були провідними джерелами наповнення місцевих бюджетів. Частину із них довели до банкрутства, а устаткування порізали на металобрухт за борги.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *