ОСТАННІ НОВИНИ

Суд визнав незаконним пошук плагіату в роботах Шкарлета

Ольга Денисяка

|

Окружний адміністративний суд Києва вирішив, що Комітет з питань етики Нацагентства із забезпечення якості вищої освіти, який виявив плагіат у роботах міністра освіти та науки Сергія Шкарлета, зробив це незаконно. Про це сам Шкарлет повідомив у своєму Telegram-каналі, передає Львівський портал.

Шкарлет стверджує, що Окружний адмінсуд столиці «визнав протиправними дії відповідача щодо встановлення наявності текстових запозичень без посилання на джерело» у низці його наукових робіт.

«За моїм позовом проти НАЗЯВО схвалено рішення про незаконність дій Комітету з питань етики. Як і обіцяв, у судовому порядку я захистив своє ім’я як науковця, який ніколи не займався плагіатом. А тому всіх своїх політичних опонентів, які намагалися на цьому побудувати цілу кампанію з дискредитації, щиро вітаю з очікуваним фіаско», – написав він.

На його думку, Комітет з питань етики НАЗЯВО «перетворився на інструмент маніпуляцій».

«Переконаний, що подібна практика має бути викорінена. Рішення про наявність чи відсутність плагіату в роботах українських вчених має ухвалюватися виключно в межах чинного законодавства, уповноваженими структурами і тільки на підставі доведених фактів», – додав Шкарлет.

В ОАСК та НАЗЯВО поки слова Шкарлета не коментували.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада підтримала призначення Шкарлета міністром освіти 226 голосами «за». Присягу він складав під крики «ганьба». До цього Шкарлет виконував обов’язки міністра освіти.

Згодом нардепка від «Голосу»  заявила, що під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти проголосували деякі нардепи «ОПЗЖ», яких фізично не було у сесійній залі парламенту.

Науковці заявляли про факти масштабного академічного плагіату в науковому доробку Сергія Шкарлета. Про це ж ідеться і на сайті «Помилки та фальсифікації в наукових дослідженнях».

Додамо, що в 2010 році він балотувався до Чернігівської облради від «Партії регіонів». В одному з інтерв’ю казав, що підтримує Віктора Януковича з 2004 року.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *