ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині перевізники погрожують відмовою возити пільговиків

Наталя Дуляба

|

Приватні перевізники Львівщини анонсують обмеження проїзду пільгових категорій населення у громадському транспорті. Причиною цьому стала невиплата обіцяних компенсацій. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі ЛОДА.

У Львівській ОДА відбулась нарада посадовців із Асоціацією перевізників Львівщини. Під час неї йшлося про невиплату приватним транспортним компаніям компенсацій за перевезення пільговиків.

Голова Асоціації перевізників Іван Велійка заявив, що якщо обіцяних коштів не буде, то у маршрутки водії впускатимуть обмежену кількість пільговиків.

Зазначимо, що з 2016 року пільгові перевезення перестали фінансувати з держбюджету. Відтоді виплату таких компенсацій перевізникам переклали на місцеві бюджети. У бюджеті Львівської області на 2021 рік передбачили лише 1,5 млн грн на пільговий проїзд.

У Львівській ОДА кажуть, що дофінансувати приватних перевізників, які возять пільгові категорії, мають органи місцевого самоврядування.

«На сьогодні в обласному бюджеті закладено 1,5 млн грн, щоб покрити збитки перевізникам, але цієї суми недостатньо. Тому звертаємось до територіальних громад і закликаємо передбачити фінансування у своєму бюджеті на компенсацію перевезень мешканців своїх громад, які належать до пільгових категорій. Право на пільговий проїзд громадянам гарантується державою і ми не можемо допустити його порушення, тому сподіваємось на конструктивну співпрацю і розуміння», – прокоментував заступник голови ЛОДА Юрій Бучко.

Нагадаємо, на Львівщині регулярно виникають проблеми з компенсаціями за пільговий проїзд. Маршрутники щоразу грозяться самовільно скасувати безоплатний проїзд цій категорії громадян, бо їм ніхто не компенсовує збитки.

Востаннє приватні перевізники хотіли брати гроші за проїзд із пільговиків навесні 2020 року.

Торік у бюджеті Львівської області на компенсацію за пільговий проїзд витратили лише 3 млн грн, половина з них була передбачена маршрутникам. Тоді як сам Львів у 2020-му на компенсації за пільговиків витратив майже 265 млн грн, на 2021-й на ці потреби всієї Львівської громади заклали вже 310 млн грн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *