ОСТАННІ НОВИНИ

Наступного тижня на Львівщину прибуде гелікоптер для аеромедичної евакуції

Вероніка Рой

|

Наступного тижня Львівщина отримає гелікоптер для проєкту з аеромедичної евакуації, який в області вже стартує 1 квітня. Про це Львівському порталу повідомила речниця Центру екстреної медичної допомоги Тетяна Андрєєва.

Зазначимо, Львівщина стала пілотною областю, де з 1 квітня реалізовуватимуть проєкт з аеромедичної евакуації. Завдяки цьому проєкту пацієнтів із важкими травмами, гострими розладами серцево-судинної системи, мозку, опіками доставлятимуть гелікоптерами до лікарні. Також у МОЗ відзначали, що аеромедична евакуація стане вкрай важливим елементом у розвитку трансплантації в Україні.

На Львівщині проєкт працюватиме на базі обласного Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. 19 березня керівник Центру Андрій Васько оглянув вертоліт Airbus Helicopters H145, на якому працюватимуть львівські медики.

Речниця Центру екстреної медичної допомоги повідомила, що гелікоптер на Львівщину має прибути наступного тижня. За її словами, скоріше за все він базуватиметься поблизу Городка.

У складі аеромедичної евакуації працюватимуть 10 медиків. У березні Центр екстреної медичної допомоги оголосив конкурс за набору працівників для відділу аеромедичної евакуації. Станом на сьогодні свої резюме подали 85 людей.

«Від п’ятниці й до понеділка працює експертна комісія Центру, яка відбере аплікантів на співбесіду. За її результатами залишаться ті, хто пройде і кого відрядять на додаткові навчання, після яких буде іспит, і лише після проходження всіх етапів відбуватиметься працевлаштування», – додала Тетяна Андрєєва.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Центр екстреної медичної допомоги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *