ОСТАННІ НОВИНИ

Британський штам коронавірусу виявили у Львові

Вероніка Рой

|

Британський штам коронавірусної інфекції вже виявили у різних містах України, зокрема, і у Львові. Про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав у програмі «Шустер.Live».

«Окрім реєстрації в Івано-Франківській області, сьогодні прийшли дані від нашого Інституту епідеміології. виявлений у таких містах як Київ, Дніпро, Львів й Харків. Тобто ми говоримо, що британський штам є по всій країні», – сказав міністр.

Він зауважив, що ця мутація коронавірусу є втричі заразнішою, ніж та, яку фіксували в Україні раніше. Міністр наголосив, що країну «чекає напружена ситуація щодо захворюваності на COVID».

Британський варіант COVID-19, відомий як B.1.1.7, виявили наприкінці 2020 року. Він є одним із декількох штамів коронавірусу, які з’явилися нещодавно. Його поширення зафіксовано в понад ста країнах Європи та в США.

В Україні перші випадки британського штаму зафіксували в Івано-Франківській області. У МОЗ заявили, що «британський» штам коронавірусу є втричі заражнішим, має короткий інкубаційний період, а також демонструє високу смертність.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *