ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини закликали Зеленського присвоїти Коновальцю звання Героя України

Юлія Осим

|

Депутати Львівської облради звернулися до Президента України щодо присвоєння Євгенові Коновальцю звання Героя України. Відповідне рішення проголосували на сесії 16 березня, передає Львівський портал.

Також обранці закликають посмертно удостоїти політичного та військового діяча орденом держави за незламність духу, відстоювання ідей української нації, виявлення героїзму та жертовності в боротьбі за незалежність держави.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Президента України та Верховну Раду України внести зміни до Закону України «Про державні нагороди України» та Указу Президента України «Про звання Героя України» в частині можливості присвоєння статусу «Герой України» особам, які не мають або не мали громадянства України», – йдеться у зверненні.

Зазначимо, що 14 червня цьогоріч виповнюється 130 років від дня народження Євгена Коновальця – видатного політичного та військового діяча України, полковника Армії Української Народної Республіки (УНР), командира Січових Стрільців, засновника і коменданта Української військової організації (УВО), засновника та першого голови Організації українських націоналістів (ОУН).

Раніше відповідне звернення ініціювали міські депутати Львова.

Зазначимо, що на сесійному засіданні у лютому Львівська облрада закликала Володимира Зеленського повернути звання Героя України Степану Бандері.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *