ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівщини вимагають повернути Бандері звання Героя України

Юлія Осим

|

Львівська обласна рада закликала Президента України та Верховну Раду повернути звання Героя України Степанові Бандері. Відповідне звернення до центральних органів про відновлення історичної справедливості підтримали на сесії 16 лютого, повідомляє Львівський портал.

Обласні обранці не схвалюють рішення Донецького окружного адміністративного суду, який скасував Указ Президента України про присвоєння звання Героя України Степанові Бандері, та вважають його заполітизованим.

«Бандеру боялись живим і з ним борються навіть після його смерті. Проти нього працювала вся потуга пропагандистської машини СРСР. Проти нього дотепер працює пропаганда Росії. За незламність духу у відстоюванні національної ідеї, виявлені героїзм і самопожертву в боротьбі за незалежну Українську державу, Президент України присвоїв у 2010 році звання Героя України Степанові Бандері. А втім Донецький окружний адміністративний суд цей Указ Президента про присвоєння звання визнав незаконним і скасував. Підставою було те, що Указ був виданий із порушенням норм, адже Бандера не був громадянином України. Звертаємо увагу, що у ХХ столітті Україна перебувала під окупацією різних тоталітарних систем. На боротьбу з цими системами стали справжні Герої України, які головною метою свого життя вважали відновлення самостійності і незалежність України», – йдеться у зверненні.

Депутати Львівської облради закликали Президента України та Верховну Раду України внести зміни до Закону України «Про державні нагороди України» та Указу Президента України «Про звання Героя України» в частині можливості присвоєння статусу «Герой України» особам, які не мають або не мали громадянства України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *