ОСТАННІ НОВИНИ

Поліція взялась за львів’янина, який закликав до жорстокого поводження з тваринами. Деталі

Наталя Дуляба

|

Львів’янину, який у соцмережах закликав до жорстокого поводження з тваринами, «світить» до трьох років обмеження волі. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації Нацполіції Львівщини.

Про те, що мешканець Львова закликає інших жорстоко поводитися з тваринами, правоохоронці дізналися 27 лютого зі соцмереж, де чоловік, власне, й публікував відповідні заяви.

В поліції не уточняють, що саме пропагував львів’янин, але кажуть, що його публічні публічні заклики були до «вчинення діянь, які мають ознаки жорстокого поводження з тваринами».

За цим фактом вже відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст.299 (жорстоке поводження з тваринами) ККУ. Санкція статті передбачає покарання – штраф від 1000 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Як з’ясував Львівський портал, найімовірніше йдеться про львівського активіста, який у Facebook скаржився, що у Шевченківському районі власники собак не прибирають за своїми улюбленцями, особливо на стадіонах і дитмайданчиках.

Львів’янин розповів, як його знайомий, аби провчити собачників, розсипав корм, змішаний із великою дозою проносного, і при цьому рекомендував іншим чинити так само.

«Все це він зробив через те, що прогулянка з дітьми швидше нагадує квест із проходження мінного поля. Тому він хоче, щоб собачники відчули це в повному об’ємі у своєму домі і під’їздах. Вважаю, що батькам із інших районів треба взяти на озброєння таку методику», – писав львів’янин Роман В.

Через скарги інших користувачів допис Facebook видалив, втім згодом чоловік пояснив, що хотів привернути увагу власників собак до обов’язку прибирати за ними, натомість зустрівся з тиском і погрозами.

«Відверто кажучи, мав надію, що мій попередній пост приверне увагу собачників і вони візьмуть до уваги, що вигулювати собак в непризначених для цього місцях не тільки заборонено, але й відверто дістало деяких людей. Щоб вони не наражали своїх собак на небезпеку і не вигулювали їх в непризначених для цього місцях, бо вседозволеність має межу. Але деякі особи дуже страждають маразмом. І не тільки звинувачують в тому, до чого я не маю причетності, але й погрожують життю та здоров’ю моїй сім’ї. Відповідна заява подана на розгляд поліції», – написав львів’янин.

Нагадаємо, ще у 2019 році Львівська міська рада зобов’язала власників прибирати за своїми тваринами. Йдеться про будь-яку територію загального користування, включаючи під’їзди, сходові клітки, ліфти, а також доріжки, тротуари і газони.

Тих, хто ігнорує це правило, мають штрафувати відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Додамо, що проблема неприбраного після собак лайна турбує львів’ян щонайменше з 2018 року. Тоді вони зареєстрували петицію до мерії, в якій і пропонували штрафувати таких власників тварин.

Врегулювати проблему неприбирання за своїми домашніми тваринами в Україні хочуть і на законодавчому рівні. Законопроєкт, який передбачає штрафи, зареєстрували у Верховній Раді.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *