ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян, які не прибирають за своїми собаками, почнуть штрафувати

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 11 березня, сесія Львівської міської ради внесла зміни до Правил благоустрою міста, які передбачають штрафи за неприбрану територію після вигулу тварин. «За» відповідну ухвалу проголосували 45 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з затвердженими змінами, тепер львів’яни зобов’язані прибирати за своїми домашніми улюбленцями. Мова йде про будь-яку територію загального користування, включаючи під’їзди, сходові клітки, ліфти, а також доріжки, тротуари і газони.

До 1 квітня виконавчий комітет має прийняти рішення, яке надасть право посадовим особам міської ради штрафувати тих львів’ян, які не будуть прибирати за своїми чотирилапими. Штрафи накладатимуть за ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До кінця квітня районні адміністрації міста та департамент містобудування мають поінформувати львів’ян про нововведення, внесені у Правила благоустрою Львова.

Нагадаємо, влітку 2018 року депутати міської ради підтримали петицію щодо обов’язкового прибирання за собаками. Вже тоді львів’яни пропонували штрафувати тих людей, які не прибирають екскременти за своїми домашніми улюбленцями. Відтоді у мерії напрацьовували механізм, за яким посадовці будуть складати адмінпротоколи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *