ОСТАННІ НОВИНИ

Львівщина заклала у бюджеті 200 млн грн на ремонт доріг

Юлія Осим

|

Львівська облрада затвердила програму розвитку та утримання автомобільних доріг на 2021-2025 рр. На це в обласному бюджеті заклали 200 млн грн. Про це повідомляє Львівський портал.

Кошти скерують на ремонт доріг загального користування, ремонт доріг комунального значення (однак не більше 30% від загальної суми). Також за ці гроші реалізують заходи з безпеки дорожнього руху – встановлять світлофори, збудують транспортні розв’язки, впровадять відеонагляд  та  організують на дорогах області габаритно-ваговий контроль. Окрім того, створять резервний фонд та розвиватимуть дороги гірських територій.

Зазначимо, що цьогоріч Львівщина очікує ще на 891,5 млн грн з Державного дорожнього фонду. З них 320 млн грн витрятять на поточний ремонт, 230 млн грн – на капітальний ремонт автошляхів області. Решту суми передбачено на утримання доріг та організацію безпеки дорожнього руху, зокрема, встановлення знаків та нанесення розмітки.

Перелік доріг обласні обранці затвердять на наступному сесійному засіданні.

До слова, протяжність доріг загального користування на Львівщині становить майже 8 400 км. З них близько 1900 км – шляхи державного значення та понад 6 500 км – автодороги місцевого значення. Також майже 9 900 км складають дороги комунальної власності, зокрема, близько 6 500 км – це селищні та сільські шляхи, ще понад 2 700 км – дороги міст на території області.

Львівський портал писав, що в області на ремонт доріг планують виділити 200 млн грн та які шляхи будуть ремонтувати.

Раніше голова ЛОДА Максим Козицький зазначив, що у 2021 році область витратила на ремонт автодоріг рекордну суму грошей.

Також нагадаємо, що на Львівщині у межах проєкту «Мале Карпатське коло» планують відновити близько 200 км доріг, що з’єднують туристичні центри Карпат.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *