ОСТАННІ НОВИНИ

В парку «Знесіння» хочуть розбудувати Домівку врятованих тварин

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий анонсував розбудову Домівки врятованих тварин, що функціонує у регіональному ландшафтному парку «Знесіння». Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

Андрій Садовий заявив, що Домівку врятованих тварин, яка функціонує як зоологічний відділ парку «Знесіння», потрібно розвивати. Він запропонував її розбудувати, а кращий проєкт визначити на архітектурному конкурсі.

«Хочу підняти питання, яке озвучив рік тому. Нам треба в рамках парку «Знесіння» визначити чітку локацію, і в межах цієї локації провести архітектурний конкурс. За результатом цього архітектурного конкурсу вибудувати відповідний простір для Домівки врятованих тварин. Тут має бути все зроблено просто та красиво. Я не підтримую зоопарки та примусове утримання тварин для отримання вигоди. Якщо у нас концепт рятувати тварин, то, я вважаю, що цей простір має право на життя. Я переконаний, що мешканці Львова з дітьми будуть часто відвідувати його», – сказав мер.

Попередньо розглядається варіант розширення Домівки врятованих тварин на територію важкодоступного пагорбу (гора Стефана). Тут тварини могли б проходити реабілітацію та готуватись до повернення в природу. Таким чином притулок хочуть перетворити в Центр утримання та реабілітації диких тварин.

За які саме кошти хочуть розбудовувати Домівку врятованих тварин і скільки саме це може коштувати, наразі у Львівській міськраді достеменно не знають. Проте на не виключено, що під цей проєкт знайдуть ґрант.

Зазначимо, Домівку врятованих тварин у парку «Знесіння» заснували у 2018 році. Зараз тут живуть 280 звірів, яких визволили з рук браконьєрів чи недобросовісних господарів: вовки, лисиці, єнотовидні собаки, собаки та коти, птахи, кролики.

Тривалий час притулок існував за кошти благодійників і волонтерів. Згодом він став функціонувати як зоологічний відділ парку. Втім коштів, які дає міськрада Львова на існування закладу, сповна не вистачає. Тому керівництво Домівки врятованих тварин неодноразово просило допомоги небайдужих львів’ян.

Востаннє керівництво Домівки врятованих тварин просило допомоги небайдужих львів’ян восени минулого року. Тоді притулок опинився на межі закриття через велику фінансову скруту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *