ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині змінили план проведення вакцинації: де і коли робитимуть щеплення від covid

Ольга Денисяка

|

Львівщина отримає вакцину від коронавірусу до кінця поточного тижня, тобто до 21 лютого. У Львові щеплення проводитимуть у 2-й міській поліклініці, в області – у Стрийській центральній районній лікарні. Про це під час брифінгу 16 лютого повідомила заступниця директора департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Шурпяк, передає кореспондент Львівського порталу.

За словами посадовиці, в Україну повинна була надійти вакцина Pfizer-BioNTech, однак її поставка затримується. Відтак тепер Україна очікує отримати вакцину виробництва компанії AstraZeneca. Зокрема, Львівщина може отримати цю вакцину до кінця поточного тижня, тобто до 21 лютого.

«Наразі маємо зміни у плані проведення вакцинації в області, оскільки вчора очікувана вакцина Pfizer не прибула. Тепер мова йде про поставку вакцини AstraZeneca. Вона потребує іншого температурного режиму: після розморозки її необхідно зберігати при температурі від 2 до 8 градусів за Цельсієм. Очікуємо отримати вакцину компанії AstraZeneca до кінця цього тижня», – розповідає Ірина Шурпяк.

Щеплення на першому етапі робитимуть спеціально утворені мобільні бригади, яких на Львівщині буде 14. З них 10 – у Львові, ще 4 – на території області.

За словами Ірини Шурпяк на першому етапі вакцинацію проводитимуть лише у двох пунктах, а решта – залишаться у резерві. У Львові щеплення проводитимуть у 2-й міській поліклініці, в області – у Стрийській центральній районній лікарні. Попередньо в області планували провакцинувати 6 тисяч людей, однак якщо вакцини буде недостатньо, то список скоротять удвічі.

«За попередніми прогнозами, під першу хвилю вакцинації підлягають приблизно 6 тисяч мешканців області. Однак, якщо буде невелика кількість вакцини, то щеплення отримають близько 3600 осіб. Також щеплення наразі будемо проводити у двох пунктах, а решта будуть у резерві», – пояснила посадовиця.

Під час першого етапу щеплення робитимуть медикам Covid-лікарень, «швидких», працівників лабораторій, які проводять Covid-тести, а також старшим людям у геріатричних пансіонатах та інтернатах.

Нагадаємо, масову вакцинацію від коронавірусу в Україні планували розпочати в середині лютого. Влада вже затвердила дорожню карту вакцинації від COVID у 2021-2022 роках. Заплановано, що протягом цього часу щеплення зроблять половині населення.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що вакцинація від коронавірусу для українців буде безкоштовною. Раніше 40% українців говорили, що не хочуть робити щеплення від коронавірусу навіть безкоштовно, а тепер ця цифра зросла до 52%.

Львівський портал розповідав про масову вакцинацію в Україні. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі: «Щеплення від COVID-19. Все, що потрібно знати про масову вакцинацію».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *