ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленському не довіряють 58% українців

Вероніка Рой

|

Станом на сьогодні президенту України Володимиру Зеленському не довіряють 58% українців. Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг».

Попри те, що рівень недовіри українців до Зеленського – достатньо високий, він все ж очолює рейтинг довіри до політиків. Згідно із результатами опитування, президенту довіряють 38% українців, натомість не довіряють – 58%.

Далі у рейтингу довіри йде мер Києва Віталій Кличко. Йому довіряють 34%, проте 54% українців не довіряють. Слідом йде колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман, якому довіряють 32% опитаних, не довіряють – 58%. Дмитру Разумкову довіряють 26% і не довіряють – 37%, ще 33% не знають його.

Очільнику Міністерства охорони здоров’я Максиму Степанову, за даними опитування, довіряють лише 12% українців, не довіряють – 33% (не знають такого – 51%). Прем’єр-міністру Денису Шмигалю довіряють 12%, не довіряють – 54%, третина не чули про такого.

Опитування було проведене з 6 по 8 лютого 2021 року. Його проводили серед населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Було опитано 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,0%.

Зазначимо, минулого року наприкінці червня підтримка Володимира Зеленського впала до рекордно низького показника – 38%. Такий рівень довіри президенту українці висловили вперше з часу його перемоги на виборах. Дії гаранта вперше не схвалювала більшість.

Торік у квітні Зеленський хизувався тим, що йому довіряють 55-56% українців, але запевняв, що «не думає про рейтинги». Наприкінці січня 2020 року президента підтримували менше 50% українців.

Також Львівський портал писав, що Володимиру Зеленському не довіряють 59% мешканців Львівщини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *