ОСТАННІ НОВИНИ

Зеленський не очікує спалаху недовіри серед українців

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський вважає, що українці продовжують йому довіряти та запевнив, що він та уряд продовжать працювати над покращенням життя громадян. Про це він заявив у п’яницю, 17 квітня, в ефірі програми «Свобода слова з Савіком Шустером», пише УП.

 

Ведучий зауважив, що в часи кризи, коли влада ухвалює непопулярні рішення, рейтинги зазвичай падають. Втім він відзначив, що рейтинг довіри Зеленському все одно залишається високим.

На це президент запевнив, що «не думає про рейтинги», але відзначив, що 55-56% довіри українців – це навіть вище, ніж після першого туру президентських виборів-2019.

Водночас Володимир Зеленський зауважив: «Я не думаю, що у нас буде спалах недовіри до мене чи до влади в цілому».

Своєю чергою Шустер сказав, що його команда провела опитування не просто щодо довіри, а стосовно емоцій, які відчувають люди. Згідно з цим опитуванням, 49% українців живуть із надією на завтрашній день, 29% – живуть зі страхом, а 22% опинились у ситуації приниження.

Журналіст запевнив, що подібне опитування вони проводили, коли опонент Зеленського V президент України Петро Порошенко ввів воєнний стан у листопаді 2018 року, і результати теж були подібними.

Володимир Зеленський зауважив, що це не дуже коректне порівняння, тому що ситуація зараз стосується не лише України, а всього світу.

«Треба дивитись на ці цифри і діяти, працювати, щоб людям було легше», – додав президент.

Як писав Львівський портал, станом на кінець січня президенту Володимиру Зеленському довіряли менше 50% українців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *