ОСТАННІ НОВИНИ

59% мешканців Львівщини не довіряють Зеленському

Наталя Дуляба

|

Президенту України Володимиру Зеленському не довіряють 59% мешканців Львівщини, тоді як підтримують гаранта 29% жителів області. Про це свідчать дані соцопитування групи «Рейтинг», яке проводили протягом 6-22 червня.

 

Так, соціологи опитували мешканців Львівщини щодо того, кому з українських політиків вони довіряють найбільше. Рейтинг довіри очолив V президент України Петро Порошенко – його підтримують 37% респондентів. Проте ще 54% жителів області висловлюють йому свою недовіру.

На другому місці опинився Анатолій Гриценко – йому довіряють 32% мешканців Львівщини, ще 46% мають протилежну думку, а 8% опитаних взагалі не знають, хто це.

Теперішній президент України Володимир Зеленський – у трійці політиків, яким довіряє Львівщина. Гаранта підтримують 29% мешканців, але водночас йому не довіряють 59% населення.

Зазначимо, наприкінці червня підтримка Володимира Зеленського впала до рекордно низького показника – 38%. Такий рівень довіри президенту українці висловили вперше з часу його перемоги на виборах. Дії гаранта вперше не схвалює більшість.

У квітні Зеленський хизувався тим, що йому довіряють 55-56% українців, але запевняв, що «не думає про рейтинги». Наприкінці січня президента підтримували менше 50% українців.

(Натисніть на зображення для збільшення)

Із мінімальним відривом після Зеленського йде Святослав Вакарчук – йому довіряють 28% жителів Львівської області. Ще половина опитаних відповіла, що не довіряє Вакарчуку, а 18% респондентів не змогли відповісти.

Однакову підтримку жителів Львівщині здобули Олег Тягнибок та Ігор Смешко – їм довіряють 19% мешканців. При цьому рівень недовіри в обох політиків є різним: Тягнибока не підтримують 66% опитаних, а Смешка – 42%.

А трійка лідерів недовіри виглядає так: перше місце посіла Юлія Тимошенко – її не підтримують 75% опитаних мешканців Львівщини, другим є Олег Ляшко – 71%, третім – Юрій Бойко – 69%. Водночас найнижчий рівень довіри серед цих трьох політиків на Львівщині є саме у Юрія Бойка – 5%, ще 17% респондентів взагалі не знають, хто це.

Додамо, що опитування проводилось 6-22 червня методом особистого інтерв’ю. Участь у ньому взяли 2000 мешканців Львівської області віком 18+. Похибка дослідження становить не більше 2,2%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *