ОСТАННІ НОВИНИ

До квітня-травня карантин не посилюватимуть, – Степанов

Вероніка Рой

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що запроваджувати жорсткіші карантинні заходи до квітня-травня не має потреби. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає Укрінформ.

«Згідно з нашою стратегією ми не думаємо, що нам потрібно буде вводити більш жорсткі заходи, ніж ті, що є зараз, до, скажімо так, квітня-травня цього року», – сказав Степанов.

За його словами, у порівнянні з квітнем 2020 року медична система стала більш потужною.

Степанов зауважив, що попри критику, стратегія протидії COVID-19, яку обрав уряд принесла результат.

«Ми отримуємо той результат, який хотіли від цих стримувальних факторів, які несуть ці карантинні заходи», – сказав Степанов.

Він нагадав, що в перший тиждень грудня 2020 року було зафіксовано 89 тисяч хворих на коронавірусну хворобу, за перший тиждень лютого – 25 505 хворих. Так само, за його словами, зменшилась кількість хворих на COVID-19, які одночасно перебувають в лікарні: в перший тиждень грудня це було 28 тисяч осіб, станом на зараз – менше ніж 18 тисяч.

Як повідомляв Львівський портал, 25 січня в Україні завершився посилений карантин. Повноцінну роботу відновили сфера громадського харчування, розважальні, спортивні і культурні заклади, непродовольча торгівля. Також до навчання повернулися школярі.

Ще до завершення посиленого карантину у МОЗ уже заявили, що завдяки локдауну вдалося досягти «серйозної стабілізації» Covid-19.

Раніше в уряді заявили, що Україна може повернутися до адаптивного карантину. Це означає, що залежно від рівня захворюваності кожна область входитиме до карантинних зон: зеленої, жовтої, помаранчевої та червоної. В уряді розглядали можливість продовження адаптивного карантину в країні до 31 березня. Також прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що карантин в Україні продовжать до 30 квітня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *