ОСТАННІ НОВИНИ

«Нам вдалося збити хвилю поширення Covid-19», – Степанов про результат жорсткого карантину

Юлія Осим

|

Жорсткий карантин, введений в Україні з 8 до 25 січня, вже показав свої результати. Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що значне поширення Covid-19 після новорічно-різдвяних свят вдалося зупинити. На сьогодні ситуація стабілізувалася. Про це він повідомив під час брифінгу 22 січня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Щоденна статистика захворюваності в країні упродовж двох тижнів знижується.

«Ми досягли серйозної стабілізації… Досягли головного ефекту від введення жорсткого карантину. Нам вдалося на початкових стадіях збити цю хвилю розповсюдження ковіду, яка потенційно повинна була розпочатися після новорічних свят», – зазначив Степанов.

 

Він зауважив, що напрацьована МОЗ стратегія боротьби з коронавірусом є ефективною. У листопаді зменшення рівня захворюваності відбулося завдяки карантину «вихідного дня». Так само січневий локдаун суттєво покращив загальну ситуацію в країні.

«Наприклад, якщо 10 людей захворіли під час новорічних свят, то потенційно кожен з них спілкується з 10 людьми. Таким чином вони в змозі заразити 100 людей. Якщо ми вводимо обмеження, які напряму впливають на контактування між цими людьми, ви зрозумієте, що кількість потенційно заражених вже буде не 100, а скажімо 50», – пояснив очільник МОЗ введення жорсткого карантину.

На сьогодні у медичних закладах перебуває менше 19 тисяч пацієнтів з підтвердженим або підозрою на Covid-19. Натомість на початку грудня госпіталізованих осіб було близько 29 тисяч.

Нагадаємо, станом на ранок 22 січня в Україні підтвердили 5 348 нових випадків коронавірусу.

Раніше у МОЗ заявили, що вже на початку січня коронавірусом за добу заражатимуться близько 20 тисяч українців. Саме тому потрібно вводити повний локдаун.

На локдаун Україна пішла з 8 січня. Посилений карантин діятиме до кінця цього тижня, тобто до 24 січня включно. Що працює, а що – ні, читайте за цим посиланням.

Також у МОЗ пояснили, чому під час січневого локдауну у супермаркетах не можна купити посуд, іграшки, канцелярію чи шкарпетки. Своєю чергою міністр Максим Степанов заявив, що купувати шкарпетки українцям треба було заздалегідь.

Після 25 січня в Україні планують продовжити адаптивний карантин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *