ОСТАННІ НОВИНИ

Через скарги сусідів у Львові перевірять ЖК «Америка»

Наталя Дуляба

|

Сесія Львівської міської ради підтримала електронну петицію, у якій львів’яни просили провести перевірку будівництва ЖК «Америка» на вул. В. Великого. «За» відповідну ухвалу у четвер, 4 лютого, проголосував 41 депутат, передає кореспондент Львівського порталу.

Депутати підтримали прохання львів’ян провести перевірку ЖК «Америка» на вул. В. Великого, 10 через ймовірні порушення під час будівництва.

 

Коли саме мала б відбутись перевірка, поки що не відомо. Зараз у мерії мають з’ясувати всі деталі та напрацювати план дій. Попередньо заплановано, що перевірку проводитиме міська Інспекція ДАБК.

Перевірку ЖК «Америка» ініціювали мешканці сусідніх до нього будинків на вул. Яневій, які ще торік у вересні зареєстрували відповідну петицію до Львівської міськради.

Львів’яни скаржаться, що забудовник не дотримується Генплану та порушує норми інсоляції. Через це до будинків №21, №23 і №25 на вул. Яневій, що відразу навпроти житлового комплексу, не поступатиме сонячне світло, а також зменшиться площа спільного двору.

«Наприкінці червня 2020 року забудовник на вул. Володимира Великого, 10 розпочав спорудження 7 черги ЖК «Америка». Виритий котлован та залитий фундамент явно не відповідають розміщеному на офіційному сайті компанії Генеральному плану. На місці двох окремих будинків – один суцільний. Паспорт фасаду та будь-яка інформація біля будівництва відсутня. Такі зміни є обманом покупців, порушенням норм інсоляції світла для будинків на вул. Яневій 23-25 та КМ «Паркове», зменшать територію спільного користування і збільшать густоту населення», – писав автор петиції Володимир Біловус.

Пів тисячі львів’ян, які підтримали цю петицію, погодились із тим, що потрібно провести перевірку ЖК «Америка», а на час її проведення призупинити дію виданих забудовнику містобудівних умов та обмежень.

Зазначимо, ЖК «Америка» на вул. Володимира Великого, 10 зводить компанія «Ріел». Будівництво зайшло на територію, що належить військовій частині 9507, тому на певний час воно сповільнилось. Проте на початку 2019 року містобудівні умови та обмеження за цією адресою видали прикордонникам, тож будівництво знову відновилось.

Як писав Львівський портал, у 2019 році «Ріел» вже потрапляв у неприязнь міськради Львова. Тоді у мерії заявляли, що компанія, яка зводила ЖК на території колишнього молокозаводу, не дотримується взятих на себе зобов’язань щодо будівництва транспортної розв’язки на Левандівці (перетин вул. Городоцької – вул. Сяйво). Зі свого боку забудовник обіцяв таки облаштувати розв’язку.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *