ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія вимагає, щоб забудовник облаштував транспортну розв’язку на Левандівці

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада вимагає, аби ПрАТ «Львівський міський молочний завод» виконав свої зобов’язання та збудував транспортну розв’язку на перетині вул. Городоцької – вул. Сяйво. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі мерії.

 

Так, ще у жовтні минулого року ПрАТ «Львівський міський молочний завод» отримав містобудівні умови та обмеження на будівництво житлового комплексу, дошкільного закладу із початковою школою, підземними і наземними паркінгами й об’єктами інженерної інфраструктури на вул. Рудненській, 8.

Втім у міськраді заявляють: забудовник не виконав своєї обіцянки і вже почав зводити житло, хоча спершу мав облаштувати транспорту розв’язку на перетині вул. Городоцької – вул. Сяйво.

«Транспортна розв’язка там необхідна, адже фактично йдеться про зміну цільового призначення землі. Так, частина промислової зони була переведена під житло. Фактично суттєво збільшилася кількість людей і, відповідно, збільшується навантаження на дорогу. Коли забудовники подавали проєкт, то запевняли, що їхнє будівництво не вплине на комфорт життя мешканців Левандівки і транспортне сполучення, саме тому обіцяли побудувати транспортну розв’язку. Наразі забудовники порушують свої зобов’язання та поводять себе недоброчесно», – розповіли у міському департаменті містобудування.

Водночас у мерії додають, що зобов’язання щодо будівництва кільцевого руху з додатковими елементами транспортної розв’язки були прописані у всіх документах, ухвалі про виділення землі і рішенні виконкому щодо містобудівних умов та обмежень. Також департамент містобудування раніше отримав від забудовників гарантійний лист.

Нагадаємо, загалом на вул. Рудненській, 8 планують спорудити чотири будинки на 8, 9, 10 та 12 поверхів, а також дошкільний навчальний заклад із початковою школою. Навчальний заклад передбачений орієнтовно на 178 місць. Будівництво відбуватиметься безпосередньо на місці колишнього «Львівського молокозаводу».

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ПрАТ «Львівський міський молочний завод» зареєстроване у 1996 році. Його кінцевим бенефіціарним власником є громадянин Кіпру Параскевас Захароуліс.

Як повідомляв Львівський портал, ПрАТ «Львівський міський молочний завод» входить до групи компаній «Континіум», одним із співвласників якої є відомий львівський бізнесмен Петро Димінський.

У «Західну молочну групу» (складову «Континіуму») входять загалом близько десятка молокопереробних підприємств, що випускають продукцію під торговою маркою «Комо». Проте у 2009 році «Львівський міський молочний завод», який працював у Львові з 1964 року, припинив свою роботу. Тоді ж на заводі було демонтоване і вивезене все обладнання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *