ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд запевняє, що українців не штарфуватимуть за невчасну оплату комуналки

Ольга Денисяка

|

Прем’єр Денис Шмигаль пообіцяв, що людям не будуть нараховувати штрафи чи пеню за невчасно сплачені тарифи на газ та опалення за січень, пише УП.

 

«Штрафи чи пеня за невчасно сплачені газ, тепло за січень застосовуватися не будуть. Це важливий месседж для людей, щоб люди не хвилювалися, якщо будуть платіжки, неправомірно зависоко нараховані», – заявив прем’єр.

Він зазначив, що наразі уряд очікує результатів розслідування антимонопольного комітету та «встановлення чесних та прозорих правил на ринку газу».

 

Ці кроки, за словами прем’єра, сприятимуть зменшенню тарифів на «комуналку» для українців. Окрім цього він наголосив, що тарифи на тепло і гарячу воду не змінюватимуться.

Як повідомляв Львівський портал, з 1 січня в Україні виросли тарифи на газ та його транспортування, а також було скасовано пільгову вартість на 100 кВт електроенергії на місяць для приватних споживачів.

Нагадаємо, Україна в ручному режимі знижує тариф на газ для населення. Відтак вже із 1 лютого платіжки стануть на понад 30% меншими від сьогоднішньої ринкової ціни.

Додамо, уряд планує розробити річний газовий продукт, коли ціна на газ для споживачів фіксуватиметься на рік. Це повинно захистити непередбачуваних зростань цін.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *