ОСТАННІ НОВИНИ

«Купувати шкарпетки треба було раніше». Степанов про заборони локдауну

Наталя Дуляба

|

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив, що українці мали достатньо часу, щоб підготуватися до січневого локдауну і заздалегідь купити шкарпетки та футболки. Про це він розповів у понеділок, 11 січня, під час брифінгу.

 

Очільник МОЗ наголосив, що постанову про введення в Україні локдауну уряд прийняв ще 9 грудня, тому громадяни мали змогу до нього підготуватися.

«Ми заздалегідь за місяць розповіли і показали, що буде можливо в країні, а що –неможливо. Достатньо чітко розповіли, які товари будуть у вільному продажі і можна буде спокійно їх купувати. Які магазини будуть відчинені, тобто ті, які торгують продуктами харчування, засобами гігієни, побутової хімії, медичними виробами, лікарськими засобами, а які магазини будуть зачинені. Тут йдеться про промислові товари. І я вважаю, що до цих 16 днів, які ми відвели на цей карантин, можна було підготуватися. Що таке підготуватися? Точно було можливо розрахувати, яка кількість нових шкарпеток або футболок потрібна людині на цей час. Якщо ви їх не купили завчасно, то це можна зробити через Інтернет», – сказав Максим Степанов.

Він додав, що січневий локдаун потрібен, аби мінімізувати захворюваність на Covid-19. Хоча водночас міністр зауважив, що йому самому теж не подобаються введені карантинні обмеження.

«Давайте дотримуватися всіх карантинних обмежень. Я розумію, що будь-які обмеження не хочеться виконувати. Мені теж вони не подобаються, я така сама людина, як ви. Такі ж самі люди є і члени уряду, і президент країни. Всі хочуть жити звичайним життям. Але я повинен приймати такі рішення, тому що розумію, які можуть бути наслідки, якщо такі рішення не приймати», – відзначив Степанов.

Нагадаємо, на локдаун Україна пішла з 8 січня. Посилений карантин діятиме до 24 січня включно. Що працюватиме, а що – ні, читайте за цим посиланням.

У МОЗ раніше пояснювали, що вже на початку січня коронавірусом за добу заражатимуться близько 20 тисяч українців. Саме тому й потрібен повний локдаун.

Також у міністерстві пояснили, чому під час січневого локдауну у супермаркетах не можна купити посуд, іграшки, канцелярію чи шкарпетки.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *