ОСТАННІ НОВИНИ

Кошти громади Львова знову поклали на депозит

Андрій Котенський

|

Тимчасово вільні кошти з бюджету Львівської МТГ розмістять у двох державних банках. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Як повідомили у департаменті фінансової політики, 20 січня, відбулося засідання конкурсної комісії з розміщення тимчасово вільних коштів на рахунках бюджету Львівської міської територіальної громади, на якій розглядали пропозиції державних банків щодо відсотка за вкладом (депозитом) на 2021 рік.

Відтак, свої пропозиції на участь подали чотири банки: філія АТ «Державний експортно-імпортний банк України» в м. Львові, Львівське обласне управління ПАТ АТ «Державний ощадний банк України», Львівська обласна дирекція АБ «Укргазбанк» та Західне ГРУ АТ КБ «Приватбанк».

 

«За результатами проведеного конкурсу переможцями визначено два банки, АТ «Укргазбанк» та АТ «Державний експортно-імпортний банк України», які запропонували однакову найвищу процентну ставку 6,0% за вкладом (депозитом) на 2021 рік.

Також відомо, що АТ «Державний ощадний банк України» та АТ КБ «Приватбанк» запропонували процентну ставку 5,5% річних, тому їхні пропозиції були відхилені.

Як повідомляв Львівський портал, на початку 2019 року Кабмін заборонив містам розміщувати тимчасово вільні кошти загального фонду на депозитних рахунках. Ініціатором такого рішення бвиступило Міністерство фінансів, яке вважало, що бюджетні кошти повинні «працювати» на благо громад, а не лежати у банку. Заборона діяла до кінця 2019 року.

Відразу після прийняття цієї заборони Львівська міська рада заявила, що подаватиме позов до Кабміну. У мерії вважають, що таким чином орган держвлади втручається у процес виконання місцевих бюджетів. Розмір збитків від прийняття постанови міськрада оцінює у 40 мільйонів гривень.

Невдовзі після прийняття такої заборони Львівська міськрада поклала в банк 50 мільйонів гривень. Протягом 2019 року мерія також розміщала вільні бюджетні кошти на банківський рахунок.

Кошти з бюджету Львова міська рада неодноразово зберігала на рахунках «Укргазбанку».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *