ОСТАННІ НОВИНИ

Повне лікування українця з коронавірусом у стаціонарі обходиться у 45 тис. грн, – НСЗУ

Юлія Осим

|

Упродовж квітня – грудня 2020 року в Україні було госпіталізовано 253 тисячі осіб, інфікованих коронавірусом. Середня вартість лікування одного пацієнта коштувала майже 45 тисяч грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної служби здоров’я України.

 

Загалом за лікування пацієнтів у медзакладах НСЗУ виплатила понад 11 млрд грн.

У відділеннях інтенсивної терапії минулого року перебувало майже 50 тис. пацієнтів. Частка хворих, які потребували допомоги в умовах інтенсивної терапії, у співвідношенні до числа усіх інфікованих становила 19,6%.

 

За інформацією НСЗУ, у грудні кількість госпіталізованих українців зменшилася на 3 тисячі порівняно з листопадом. Відтак, до медзакладів було доставлено 6 тисяч пацієнтів. Разом з тим, ще 11,5 тисяч продовжили розпочате  у листопаді лікування. У грудні найбільше хворих на Covid-19 госпіталізували у Києві – 6 298 осіб, Одеській – 4 139 осіб, Дніпропетровській – 3 869 осіб та Харківській – 3 617 осіб областях.

Також під кінець минулого року на 4 тисячі зросла кількість пацієнтів, підключених до джерел кисню. Зокрема, у грудні їх загальна кількість становила майже 50 тисяч. Це 69% від усіх пролікованих пацієнтів протягом місяця. У відділенні інтенсивної терапії медичну допомогу отримували понад 13 тисяч осіб, що на 348 госпіталізованих більше порівняно з листопадом.

Побільшало у грудні і хворих, які потребували підключення до апарату ШВЛ – з понад 5 до понад 6 тисяч осіб.

Львівський портал писав, скільки коштує лікування хворого на Covid-19 в реанімації за один день.

Нагадаємо, лікарні, що лікують хворих на коронавірус, отримують кошти від Нацслужби здоров’я України за спеціальним COVID-пакетом. Тобто за лікування медзакладу платить НСЗУ, а не пацієнти. Які саме послуги входять у цей COVID-пакет, читайте за посиланням.

Очільник МОЗ Максим Степанов назвав неприпустим вимагання від пацієнтів у лікарнях купувати ліки чи будь-які інші засоби для боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, загалом лікування хворих на коронавірус Україні обійдеться у 15 млрд грн. Детальніше – за цим посиланням.

За весь час пандемії в Україні на коронавірус захворіли 1 163 716 сіб.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *