ОСТАННІ НОВИНИ

Масова вакцинація від COVID почнеться в лютому, – Степанов

Вероніка Рой

|

Масова вакцинація від коронавірусу в Україні почнеться вже в лютому. Громадяни України будуть отримувати паспорти про проведення вакцинації від COVID-19 так само, як і громадяни Європейського союзу. Про це заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов в ефірі одного з українських телеканалів, передає Інтерфакс-Україна.

 

Він зазначив, що переговори з виробниками вакцин дозволили Україні отримати вакцину від коронавірусу в лютому.

«Ми зробили серйозні кроки з країнами, які є виробниками цих вакцин. Я думаю, що в лютому, який настане вже через два тижні, ми дійсно почнемо масову вакцинацію в нашій країні. І все, що ви говорите про паспорти, про всі інші документи, які будуть отримувати громадяни Європейського союзу, будуть отримувати так само і громадяни України», – розповів Степанов.

Нагадаємо, в Україні влада вже затвердила дорожню карту вакцинації від COVID у 2021-2022 роках. Планується, що протягом цього часу вакцинацією охоплять 50% населення.

Раніше в Україні вже затвердили план вакцинації від COVID. Про те, хто та коли отримає щеплення, читайте за посиланням.

Також Кабінет Міністрів України виділив з Фонду боротьби з COVID-19 1,3 млрд грн для закупівлі вакцин та забезпечення імунопрофілактики населення проти коронавірусу.

На Львівщина також вже почали підготовку до вакцинація від коронавірусу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *