ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові студенти протестуватимуть через призначення Шкарлета міністром освіти

Вероніка Рой

|

У понеділок, 21 грудня, у Львові студенти та молодіжні організації проведуть акцію протесту проти новопризначеного міністра освіти Сергія Шкарлета. Про це Львівському порталу повідомили в  організації «Українські студенти за свободу».

 

У Львові всеукраїнська акція «Стоп Шкарлет – не дамо вбити освіту» пройде 21 грудня о 19:00 біля Львівської ОДА.

Організатори акції зазначають, що Сергій Шкарлет не може очолювати Міністерство освіти через плагіат у його наукових роботах, зв’язки із «Партією регіонів» та скандали, у які він потрапляв, поки виконував обов’язки міністра. Зокрема, йдеться, про ідею зробити ЗНО необов’язковим.

Також, на думку наукової та студентської спільноти, Сергій Шкарлет як тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти провалив підготовку до нового навчального року та не організував процес закупівлі засобів індивідуального захисту для освітян.

«Ми, студенти, вважаємо, що плагіатор та колишній регіонал не може очолювати Міністерство освіти. Тому ми оголошуємо протестну кампанію «Стоп Шкарлет». Закликаємо науковців, вчителів, батьків, студентів, громадських активістів та всіх небайдужих приєднуватися до акцій протесту і вимагати призначити гідного очільника міністерства», – коментує голова організації «Українські студенти за свободу»  Даніїл Лубкін,.

Також на протест вийдуть студенти, науковці, батьки, громадські активісти в Києві, Чернівцях, Вінниці, Чернігові, Житомирі, Харкові, Тернополі, Миколаєві, Луцьку, Хмельницькому, Сумах, Кривому Розі та Одесі.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Рада підтримала призначення Шкарлета міністром освіти 226 голосами «за». Присягу він складав під крики «ганьба». До цього Шкарлет виконував обов’язки міністра освіти.

Згодом нардепка від «Голосу»  заявила, що під час голосування за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти проголосували деякі нардепи «ОПЗЖ», яких фізично не було у сесійній залі парламенту.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *