ОСТАННІ НОВИНИ

Завантаженість COVID-ліжок на Львівщині опустилася до майже 41%

Соломія Головіна

|

На Львівщині станом на 18 грудня вже 75% COVID-ліжок мають доступ до кисневих точок. Водночас завантаженість ліжок для хворих на коронавірус зменшилася до майже 41%. Про це під час брифінгу заявив директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Орест Чемерис, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, забезпечення ліжок киснем становить 75%, тобто 2 750 ліжок. Водночас завантаженість ліжкової мережі становить 40,9%: із 3 645 COVID-ліжок зайнято 1 486.

«Станом на ранок 18 грудня на стаціонарному лікуванні перебувають 1 486 хворих. З них 129 перебувають на лікуванні в реанімаційних відділеннях, 26 пацієнтів підключені до апаратів штучної вентиляції легень», – розповів Орест Чемерис.

Нагадаємо, що станом на середину грудня вже 70% ліжок у стаціонарах Львівської області мали доступ до кисневих точок. Водночас у середині листопада цей показник сягав 60%. До кінця року ця цифра має становити не менше 80%.

Раніше у ЛОДА пояснювали, що процес збільшення кисневої мережі лікарень затягується через брак підприємств, які виконують подібні роботи. На обладнання киснем 80% ліжок у стаціонарах піде кілька місяців.

На закупівлю обладнання стаціонарів кисневими точками на рівні 80% Львівщина отримала із держбюджету додатково майже 51 млн грн.

Що стосується завантаженості ліжкової мережі Львівщини хворими на коронавірус, то станом на початок грудня цей показник сягав 46,2%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *