ОСТАННІ НОВИНИ

Лікарня швидкої допомоги у Львові отримала сотню кисневих концентраторів

Соломія Головіна

|

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова отримала ще 100 кисневих концентраторів для лікування кисневозалежних пацієнтів. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Загальна вартість придбаного обладнання – 2 255 704 грн.

«Ми отримали ці десятилітрові концентратори і вже передали їх на відділення як терапевтичного профілю, так і хірургічного. Адже, окрім прямої кисневої терапії для пацієнтів із Covid, обладнання можна застосовувати також в операційних, відділеннях реанімації та фізичної реабілітації. Воно зручне, мобільне, просте в застосуванні», – розповідає медична директорка з лікувальної роботи лікарні швидкої медичної допомоги Леся Кобецька.

Нові сучасні прилади для оксигенотерапії закуплено в Туреччині за кошти Львівської міської ради, та доставлено до лікарні за підтримки благодійників – компанії Meest.

Зазначимо, станом на сьогодні в лікарні швидкої допомоги є уже 305 кисневих концентраторів. Окрім цього, нещодавно в лікарні запрацював ще один додатковий кріоциліндр на 8 тонн, що дозволяє забезпечити централізованим киснем усіх пацієнтів, що під’єднані до мережі.

Раніше у мерії обіцяли до кінця року  збільшити у лікарнях Львова кількість кисневих концентраторів до майже 550.

Наприкінці жовтня благодійний фонд «Крила надії» оголосив терміновий збір коштів на кисневі концентратори для хворих на коронавірусну інфекцію. Усіх небайдужих закликають долучатися до цієї ініціативи.

Додамо, що 65% ліжок у стаціонарах Львівщини, призначених для лікування хворих на коронавірус, мають доступ до кисню. Втім цей показник має становити щонайменше 80%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *