ОСТАННІ НОВИНИ

Як «виживають» першокурсники Академії сухопутних військ

Андрій Котенський

|

У Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного завершилися тактико-спеціальні заняття курсу виживання воїна. Залучались до них курсанти-першокурсники, які в майбутньому командуватимуть механізованими й танковими підрозділами. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Національної академії сухопутних військ.

 

За словами начальника факультету бойового застосування військ Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного Олександра Тимощука, півтори доби курсанти провели в полі. За задумом ротна тактична група опинилася в оточенні й отримала завдання вийти взводами до своїх.

«Почали о восьмій ранку, перше завдання – вийти у визначений район, використовуючи топографічні карти. Тут курсанти демонстрували навички з орієнтування на місцевості та знання топографії. Для них важливо було обрати оптимальний маршрут, щоб зекономити сили. Далі – облаштування місця для ночівлі в нічний час у лісистій місцевості. Після ночі просто неба на курсантів чекали нові випробування. Загалом – десять завдань. Серед яких навіть облаштувати пасток для ловлі диких тварин», – розповідає Олександр Тимощук.

 

Серед завдань було також надання меддопомоги й евакуація пораненого товариша. Згодом – пересування полем бою різними способами.

Також курсанти відпрацьовували дії під час потрапляння у засідку, штовхали автомобіль, перекатували важкі автошини вантажівок, долали смугу перешкод, підтягувались на поперечині й відтискались від землі та здійснювали марш-кидок на два кілометри.

Усі завдання виконували в повному екіпіруванні, у кевларових шоломах, розвантажувальних системах, із особистою зброєю і наплічниками.

Серед першокурсників – чотири курсантки. Вони навчаються за спеціальністю «управління діями механізованих підрозділів». Дівчата долають усі перешкоди нарівні з хлопцями.

Викладачі зазначають: плануючи ці заняття, прагнули не тільки розвивати силу і витривалість курсантів, вдосконалювати їхні тактичні навички, а й прищеплювати почуття братнього колективу, виховувати лідерські якості майбутніх командирів.

Загалом курс виживання тривав п’ять днів. Усі першокурсники достойно пройшли випробування курсу виживання воїна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *