ОСТАННІ НОВИНИ

МОЗ сподівається, що січневий локдаун знизить захворюваність на COVID на 50%

Вероніка Рой

|

У Міністерстві охорони здоров’я сподіваються, що локдаун у січні зможе знизити захворюваність на коронавірусну інфекцію в Україні на 50%. Про це 10 грудня під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

 

Міністр навів приклад європейських країн, де завдяки повному локдауну за три тижні вдалося знизити захворюваність на 80%. Відтак він сподівається, що дотримання карантину допоможе знизити кількість нових інфікувань і в Україні.

«Очікується, що запровадження посиленого карантину та його дотримання дозволить знизити до 50% кількість нових випадків інфікування COVID-19. Для прикладу: в європейських країнах завдяки дії повного локдауну, яким встановлюється комендантська година, обмежено пересування громадян, за три тижні спостерігається зменшення до 80% кількості нових випадків захворювання», – зазначає Степанов.

Крім у МОЗ очікують збільшення кількості хворих на коронавірус після новорічних свят.

«Необхідність посилення карантинних обмежень пов’язана з декількома факторами. Так, незважаючи на певну стабілізацію ситуації в країні щодо розповсюдження коронавірусної хвороби, кількість нових випадків інфікування залишається достатньо великою. Вітчизняна медична система працює в напруженому режимі. Крім цього, не виключається певний спалах захворюваності після новорічних свят. Водночас наприкінці січня в країні традиційно фіксується пікове зростання захворювання на грип. Посилений карантин дозволить зменшити контактування між людьми, і, як результат, знизити кількість хворих та розвантажити медичну систему», – додає міністр.

Нагадаємо, станом на ранок четверга, 10 грудня, в Україні лабораторно підтвердили 858 714 випадків коронавірусу. За минулу добу захворіла та одужала практично однакова кількість українців, втім померли аж 266 людей.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні введуть повний локдаун відразу після Різдва: з 8 по 24 січня 2021 року. Що працюватиме під час жорсткого карантину, читайте за посиланням.

Також прем’єр-міністр зазначав, що влада вирішила не вводити локдаун у грудні, зважаючи на те, що йде певне зниження рівня захворюваності. За словами прем’єра, це стало можливим завдяки карантину вихідного дня, що діяв у листопаді, та завдяки штрафам, які дисциплінують українців носити маски.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *