ОСТАННІ НОВИНИ

Рада дозволила за відсутність маски штрафувати на місці

Вероніка Рой

|

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає штрафи за неносіння масок у громадських місцях під час дії карантину. Його порушникам виписуватимуть одразу на місці. За законопроєкт №3891 проголосували 262 депутати. Його схвалили за основу та в цілому, передає Громадське.

 

Депутати доповнили статтю 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення відповідальністю за відсутність маски.

Тепер через перебування у громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без респіратора чи захисної маски можна отримати штраф від 10 до 15 неоподаткованих мінімумів доходів, тобто від 170 до 255 грн.

Штрафи накладатмуть на місці, а не стягуватимуть через суд Це зможуть робити органи внутрішніх справ, Національна поліція, уповноважений орган охорони здоров’я, уповноважені органи Державної санітарно-епідеміологічної служби, а також органи місцевого самоврядування.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Нагадаємо, штрафи за порушення карантину, в тому числі й неносіння масок, Верховна Рада ввела ще 17 березня. Максимальний його розмір становить 17 000 грн.

Згідно з процедурою поліцейський складає адмінпротокол на порушника карантину і скеровує всі матеріали до суду. І лише він визначає, чи штрафувати особу, чи ні.

Як відомо, в Україні стрімко зростає кількість хворих на коронавірус. Станом на ранок 6 листопада коронавірус підтверджено у 440 188 осіб. За минулу добу зафіксовано 9 721 новий випадок COVID-19.

Про те, як правильно носити маски та рукавички, читайте за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *