ОСТАННІ НОВИНИ

«Я вірю в добро», – Садовий під час інавгурації

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 4 грудня, Андрій Садовий вчетверте очолив Львів, склавши присягу голови Львівської ОТГ. Під час своєї промови він відзначив: ця каденція принесе «особливі виклики», проте мер висловив сподівання, що Львівська міська рада VIII скликання покаже всій Україні приклад єдності і розвитку. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Андрій Садовий склав урочисту присягу на пам’ятках давньої культури Львова – клейнодах міського голови: срібних символічних ключах міста XVIII століття, срібному церемоніальному ланцюгу президентів Львова, на печатці та на старовинному Львівському Євангелії.

Ці пам’ятки символізують довіру і відповідальність перед громадою; владні повноваження та правомірність рішень; нерозривність, обов’язок співпраці радників та міцність волі й духу львів’ян.

Перед своєю промовою мер закликав залу вшанувати пам’ять усіх бійців, що загинули, захищаючи мир в Україні. Потім Андрій Садовий подякував львів’янам, які прийшли на вибори та віддали свій голос, а тоді зауважив, що ця каденція буде каденцією «нечуваних викликів» через пандемію коронавірусу і усі її наслідки, війну на Донбасі, яка досі триває.

«Ми також повинні пам’ятати про виклик війни. Вона ніби притихла, але ми всі прекрасно розуміємо: російсько-українська війна триває. Нас будуть розхитувати і ззовні, і зсередини. Тут важливо, який приклад покаже Львів, бо дуже багато українців дивляться на Львів як на своєрідний маяк. Чи покажемо ми приклад єдності і розвитку, що буде великою надією для громадян нашої країни, чи ми покажемо приклад розбрату, сварки, що буде великим розчаруванням для нашої держави? Я вірю в добро», – відзначив Андрій Садовий.

Він окреслив кілька важливих напрямів роботи на наступні 5 років: громадський транспорт, медицина та будівництво. При цьому Андрій Садовий закликав новообраних депутатів бути «лобістами громадян», а не будівельних компаній.

«Насправді перед нами є вибір: або наша каденція буде каденцією розквіту, або вона буде каденцією занепаду. Це залежить виключно від нас із вами. В історії Львова були різні приклади. Коли ви сьогодні гуляєте містом і дивитеся на красиві будівлі, які збудували в часи процвітання, ви навряд чи пригадаєте, хто був тоді бургомістром чи радним – депутатом міської ради. Ви не знаєте, які тоді були суперечки, дебати. Але я переконаний: ми з вами маємо дуже великий історичний шанс зробити цю каденцію каденцією процвітання. Щоб про наші суперечки в майбутньому розказували гіди у байках і легендах. Бажаю всім нам багато добра, мудрості – перед нами є велика дорога, яку ми повинні пройти разом. Нехай Бог нам у цьому допомагає. Слава Львову! Слава Україні!», – сказав голова Львівської ОТГ.

Зазначимо, що це вже четверта каденція Андрія Садового – він є міським головою Львова з квітня 2006 року. Втім тепер у зв’язку з реформою децентралізації він обіймає посаду голови Львівської ОТГ.

Львівський портал нещодавно пригадував 14-річну роботу міського голови Львова. Нашу ретроспективу читайте у матеріалі: «Вічний мер. 14 років Садового у фото».

Нагадаємо, вибори голови Львівської ОТГ проходили у два тури. Андрій Садовий переміг нардепа Олега Синютку, набравши 62,25% голосів. Тобто за те, аби він вчетверте очолив Львів, проголосували трохи більше 143 тисяч мешканців.

При цьому більше 60% львів’ян проігнорували другий тур виборів, адже явка склала лише 38,9%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛМР, Дивись.info

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *