ОСТАННІ НОВИНИ

Для подорожей хочуть ввести електронні сертифікати вакцинації від COVID

Андрій Котенський

|

У Всесвітній організації охорони здоров’я вивчають перспективи запровадження електронних сертифікатів вакцинації. Ці сертифікати можуть використовуватися під час подорожей. Про це розповів медичний експерт ВОЗ під час онлайн брифінгу в Копенгагені, пише УП із посиланням на Reuters.

 

При цьому у ВООЗ рекомендують утриматися від використання так званих  «паспортів імунітету» для пацієнтів, які перехворіли коронавірусною хворобою.

«Ми дуже уважно вивчаємо варіанти використання технологій в заходах захисту щодо COVID-19, один з них – це те, як ми можемо працювати з державами-членами над сертифікатом електронної вакцинації», – зазначив він.

 

Нагадаємо, що авіакомпанії можуть запровадити обов’язкову вакцинацію від COVID-19 для пасажирів міжнародних рейсів.

Наприклад,  генеральний директор австралійської авіакомпанії Qantas Алан Джойс, зазначив, що цей крок буде «необхідністю», коли вакцини від коронавірусу стануть доступними.

Додамо, що на початку листопада завантаженість стаціонарів на Львівщині сягла 67%, втім тепер цей показник впав до 48%.

При цьому наразі 60% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Зважаючи на ситуацію, на Львівщині готуються розгортати мобільні COVID-госпіталі. Їх збираються облаштовувати на території спорткомплексів. Наразі йдеться про «Арену Львів» та спорткомплекс ЛНУ ім. Івана Франка на вул. Черемшини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *