ОСТАННІ НОВИНИ

COVID-19 на Львівщині: лікарні на 48% заповнені хворими

Вероніка Рой

|

Станом на вівторок, 1 грудня, стаціонари лікарень Львівщині, які відведені для лікування хворих на коронавірус, заповнені на 48%. Медики протягом останніх тижнів фіксують позитивну динаміку наповненості стаціонарів. Про це під час брифінгу повідомив директор департаменту охорони здоров’я Орест Чемерис.

 

Наразі найбільш заповненими є такі медичні заклади:

  • лікарня швидкої медичної допомоги Львова,
  • Львівський обласний госпіталь ветеранів воєн та репресованих,
  • Центр легеневого здоров’я
  • Львівська обласна інфекційна лікарня.
  • Стрийська міська лікарня
  • Новояворівська районна лікарня імені Юрія Липи.

Директор охорони здоров’я зазначив, що в області спостерігається позитивна динаміка щодо кількості звернень до стаціонарів. Варто зауважити, що ще на початку листопада заповненість стаціонарів хворими на коронавірус становила 67%. 

«Впродовж останніх тижнів маємо позитивну тенденцію щодо кількості звернень до стаціонарів і завантаженості ліжок. Однак все-таки дотримуватись обмеження контактів і носити маски – результативні заходи», – цитує пресслужба Львівської ОДА Ореста Чемериса.

Розгортання мобільних госпіталів розглядатимуть лише у випадку, коли існуюча ліжкова мережа буде повністю заповнена. За словами Ореста Чемериса, має бути вивчена логістика, енергозабезпечення, маршрути пацієнтів, має бути складені зони та підготовлені ресурси для швидкого розгортання мобільних госпіталів.

«Це крайні міри. Ми повинні готуватись до гіршого і пропрацювати різні варіанти, адже якщо буде погіршення ситуації, краще бути максимально готовими до розгортання тимчасових госпіталів», – додав керівник департаменту.

Нагадаємо, станом на ранок вівторка, 1 грудня, коронавірус підтвердили у 46 891 мешканця Львівщини. За минулу добу виявили 813 нових хворих, ще 19 людей померли.

Наразі 60% ліжок у стаціонарах Львівської області мають доступ до кисневих точок, які використовують при лікуванні хворих на коронавірус. У МОЗ визначили, що цей показник на Львівщині має становити щонайменше 80%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *