ОСТАННІ НОВИНИ

Ірина Гримак стала новою головою Львівської облради

Соломія Головіна

|

Головою Львівської облради VIІI скликання обрали представницю «ЄС» Ірину Гримак. Під час першого сесійного засідання новообраної ЛОР за її кандидатуру проголосував 61 депутат. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Додамо, що на крісло очільника облради претендувало двоє осіб: фракція «ЄС» висунула Ірину Гримак, а «Свобода» – Йосифа Ситника.

Отож шляхом таємного голосування депутати віддали за Ірину Гримак 61 голос.

Водночас Йосиф Ситник отримав 5 «за».

Загалом в голосуванні взяли участь 82 депутати. Три бюлетені визнали недійсними.

Отож, за результатами таємного голосування Ірина Гримак стала головою ЛОР.

Вона подякувала за висловлену довіру колегам і пообіцяла, що за п’ять років Львівщину ніхто не впізнає.

«Дякую усім, хто віддав за мене свій голос. Запевняю, що оці «за» будуть мене надихати… І тим, хто – проти, це мене стимулюватиме до розвитку… Я вас запевняю, що за 5 років ви Львівщину не впізнаєте – у її процвітанні, добробуті, стабільності…», – заявила новообрана голова ЛОР.

Додамо, що після оголошення результатів у «Свободі» заявили, що відбулося корупційне порушення під час голосування. Зокрема, «свободівець» Едуард Леонов, який був членом лічильної комісії, зазначив, що в бюлетенях були дуже різноманітні позначки, які б ніколи не робила адекватна людина: наприклад, W, V з крапкою, інші букви та позначки. За його словами, це свідчить про корупційність голосування.

Довідка:

Гримак Ірина Ярославівна народилася 1981 року у м.Львові. Закінчила: Львівський кооперативний коледж економіки і прав, Львівська комерційна академія (1999-2004) («Товарознавство і комерційна діяльність»); 2009 рік – Львівський національний аграрний університет (землевпорядкування і кадастр, спеціаліст із землевпорядкування і кадастру), Львівський регіональний інститут державного управління Національної академії державного управління при Президентові України (2010) («Державне управління»).

Від 2000-го до 2015-го працювала у Львівській міській раді на різних посадах, зокрема, в управлінні земельних ресурсів, заступником голови у декількох райадміністраціях, два роки – головою Залізничної райадміністрації.

Протягом 2015-2019  років обіймала посаду заступника голови Львівської облдержадміністрації. Одружена. Виховує сина.

Як повідомляв Львівський портал, до Львівської обласної ради VIІI скликання обрано 84 депутати від 9 політичних партій: «Європейська солідарність», «Слуга народу», «Самопоміч», «Батьківщина», «Голос», «Свобода», «Народний рух України», «Українська галицька партія», «За майбутнє».

Власне, 1 грудня новоспечені депутати ЛОР склали присягу на вірність українському народу. Із повним списком депутатів можна ознайомитися тут. Дізнатися, хто керуватиме 9 фракціями у ЛОР можна за посиланням.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ЛОР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *