ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року у лікарнях Львова збираються вдвічі збільшити кількість кисневих точок

Соломія Головіна

|

У лікарнях Львова до кінця року планують облаштують ще понад 500 точок доступу до кисню. Відтак їхня кількість зросте майже вдвічі і у медзакладах міста буде до понад тисячу точок доступу до кисню. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Зараз у мед закладах Львова є 560 точок доступу до кисню. До кінця року планують додатково облаштувати ще пів тисячі.

«Ще з літа ми працюємо над збільшенням кількості кисневих точок і закупівлею кисневих концентраторів. Станом на сьогодні маємо 563 діючі кисневі точки, і плануємо ще більше 500 до кінця року облаштувати в наших лікарнях»,  – розповіла заступниця міського голови Львова й керівниця міського штабу протидії COVID Галина Слічна.

З її слів, кисневі точки облаштовують також і в міській дитячій лікарні на вул. Орлика, а також в пологовому відділенні на Рапопорта.

Також для лікарень Львова закуплять ще 250 кисневих концентраторів:

«На сьогоднішній ранок 290 кисневих концентраторів маємо в наших лікарнях, і ще 252 – плануємо придбати. Буквально до кінця тижня маємо отримати ще 100 кисневих концентраторів, і до середини грудня – ще 100. Тобто щоденно ця кількість збільшується: ми закуповуємо і отримуємо ці концентратори».

Додамо, що на Львівщині станом на середину листопада доступ до кисню мають вже 60% «ковідних» ліжок, хоча цей показник має становити не менше 80%. Раніше у ЛОДА пояснювали, що процес збільшення кисневої мережі лікарень затягується через брак підприємств, які виконують подібні роботи. На обладнання киснем 80% ліжок у стаціонарах піде кілька місяців.

Загалом наразі коронавірус підтвердили у 46 078 мешканців Львівщини. Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 12 36 людей, водночас побороти недугу зуміли 29 067 пацієнтів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *