ОСТАННІ НОВИНИ

Людям із симптомами ГРВІ потрібно здавати тест на коронавірус, – Ляшко

Вероніка Рой

|

Заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко наголосив, що симптоми ГРВІ є підставою для тестування на COVID-19. Про це він повідомив у відеозверненні, оприлюдненому на Facebook-сторінці.

 

Віктор Ляшко зазначив, що при наявній потужності лабораторної бази робити 50 тисяч досліджень на добу, останнім часом почали фіксувати зменшення кількості зразків до лабораторій.

«Хотів би наголосити, що Україна сьогодні у червоному рівні поширенні коронавірусної хвороби. Тому люди, які мають симптоми ГРВІ, а це – раптовий початок захворювання, лихоманка понад 38 °C, утруднене дихання, тривалий кашель, головний біль, біль в м’язах, втрата апетиту, нюху, смаку – це все підстави для того, щоб звернутися до свого сімейного лікаря та здати зразки на дослідження», – зазначив він.

Віктор Ляшко уточнив, що у разі відмови в проведенні тестування, слід звертатися на гарячу лінію: 0 800 60 20 19 для фіксації та подальшого реагування на такі випадки.

«Вчасне виявлення хворого та ізоляція хворого з коронавірусною хворобою – це запорука успішного подолання епідемії COVID-19», – додав санітарний лікар.

Нагадаємо,  станом на ранок вівторка, 24 листопада, в Україні лабораторно підтвердили 647 976 випадків коронавірусу.

Зазначимо, в уряді прогнозують, що до кінця листопада в Україні за добу коронавірусом заражатимуться близько 15 тисяч людей, а до кінця року ця цифра може досягти 20 тисяч.

Тим часом у МОЗ уже заявили, що ситуація з поширенням COVID-19 в Україні наближається до критичної.

Зважаючи на рівень захворюваності, з 14 листопада в Україні ввели карантин вихідного дня.  Втім прем’єр-міністр Денис Шмигаль вже заявив: якщо такі обмеження не спрацюють, українцям варто чекати повного локдауну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *