ОСТАННІ НОВИНИ

Львів витратить ще 2,4 млн грн на антигенні COVID-тести

Наталя Дуляба

|

Із бюджету Львова виділили 2,4 млн грн на закупівлю нової партії швидких тестів на антиген до COVID-19. Відповідне рішення у п’ятницю, 20 листопада, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, міське управління охорони здоров’я отримає 2,4 млн грн, за які має придбати нову партію експрес-тестів на визначення антигену SARS COV-2.

Зазначимо, що експрес-тести на визначення антигену коронавірусу у Львові починають робити віднині, 20 листопада, медикам, освітянам та окремим категоріям госпіталізованих пацієнтів. Результат отримують вже за 15-30 хвилин.

Львів отримав 10 тисяч швидких тестів американського виробника Abbot. За них місто заплатило більше 2 млн грн.

Під час засідання міський голова Андрій Садовий зазначив, що нову партію місто може замовити й в іншого виробника, якщо його тести будуть сертифіковані і коштуватимуть дешевше. Так, вартість одного американського експрес-тесту на антиген становить 240 грн.

«Ми не будемо робити жодних проплат ні сьогодні, ні в понеділок. Рішення ми повинні прийняти, отримавши всі пропозиції, можливо, буде інша ціна», – сказав Андрій Садовий.

Водночас заступниця мера з гуманітарних питань, очільниця міського штабу боротьби з COVID-19 зазначила, що найдешевша пропозиція, яка дотепер була їй відома, – це 350 грн на один тест на антиген.

Нагадаємо, загалом коронавірусом на Львівщині заразились уже майже 40 тисяч людей, понад 16 тисяч із них – це львів’яни. За останню добу хворобу діагностували рекордній кількості мешканців Львівської області.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *