ОСТАННІ НОВИНИ

Львів закупив експрес-тести, щоб перевірити освітян та медиків на СOVID

Андрій Котенський

|

Сьогодні до Львова прибули нові швидкі тести на антиген, які дозволять виявити, чи має людина коронавірусну хворобу. Тести закупили за кошти міського бюджету для перевірки освітян та медиків. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міськради.

 

Як повідомили в управлінні охорони здоров’я Львівської міської ради, експрес-тести СOVID-19 Ag — американського виробника «Abbott». Придбано 400 упаковок, у кожній із яких — по 25 тестів (тобто загалом це 10 000 тестів). Вартість закуплених тестів — 2 млн 400 тис. грн (тобто вартість одного тесту — 240 грн).

«З початку листопада вели переговори про закупівлю тестів на антиген. Сьогодні отримали першу партію — 10 тисяч наборів. До кінця місяця розраховуємо мати 50 тисяч. Цього вистачить, щоб провести щонайменше 2 хвилі тестувань медиків та освітян, які кожного дня контактують з великою кількістю людей. В нас працює 15 тисяч вчителів та вихователів і 10 тисяч медичних працівників», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

 

Експрес-тест роблять за процедурою, схожою з ПЛР-тестами: з допомогою ватного тампона беруть мазок зі слизової носоглотки. Але, на відміну від тесту ПЛР, який роблять упродовж дня, експрес-тест може бути готовим за 15−30 хвилин. Це дуже важливо під час діагностики, адже позитивний результат такого тесту (як і тесту ПЛР) свідчить про наявність вірусу в організмі людини саме в цей момент.

До слова, ІФА-тести натомість показують, чи хворіла людина на коронавірус і чи має антитіла до нього (для цього тесту беруть кров з вени).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *