ОСТАННІ НОВИНИ

У Синютки і Садового однакові шанси в боротьбі за крісло мера Львова, – соціологи

Андрій Котенський

|

У другому турі місцевих виборів у Львові, які призначені на неділю, 22 листопада, досі немає фаворита. Переможця спрогнозувати неможливо, адже рівні шанси на перемогу зберігають і чинний мер Андрій Садовий, і нардеп, ексголова ЛОДА Олег Синютка.

 

Такими є останні дані соціологічного опитування, проведеного агенцією «Социс», передає кореспондент Львівського порталу.

Результати другого туру виборів залежатимуть від явки виборців та мобілізації кандидатами власного електорату. Серед тих, хто скоріш всього піде голосувати, 50,2% підтримують Андрія Садового, 49,8% – Олега Синютку.

 

Але ще близько 10% львів’ян остаточно не визначилися, тож назвати переможця зараз неможливо.

Водночас серед тих, хто точно піде на вибори та визначився зі своїм вибором, краща позиція в Олега Синютки, адже його готові підтримати 50,9% львів’ян, тоді як Андрія Садового – 49,1%.

Виборці, які голосували за інших кандидатів, в другому турі здебільшого підтримають Олега Синютку. Зокрема, він акумулював виборців Руслана Кошулинського (Свобода), Ярослава Рущишина (Голос), позапартійного Ігоря Васюника та Ігоря Кузьмака (НРУ).

Голоси Ігоря Зінкевича (Варта) приблизно порівно розподіляються між двома учасниками другого туру.

Водночас Андрія Садового у другому турі готові підтримати виборці Тараса Кльофи (Слуга народу) і Юлії Гвоздович (УГП).

Дослідження було проведено в усіх адміністративно-територіальних районах міста та в населених пунктах, які входять до меж Львівської об’єднаної територіальної громади. Загалом протягом 29 жовтня – 10 листопада опитали 2000 респондентів.

Як відомо, у першому турі Садовий набрав 40,09% голосів виборців (91 131 голос), а Синютка – 31,1% (70 682).

Явка на місцевих виборах 25 жовтня у Львові склала менше 39%, тоді як на Львівщині – 43%.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Роман Балук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *