ОСТАННІ НОВИНИ

За катання на дитячих машинках під Оперним театром будуть штрафувати

Наталя Дуляба

|

Власників та тих, хто користується електричними дитячими машинками під Оперним театром, будуть штрафувати. Відповідне рішення сьогодні, 30 жовтня, прийняв виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Аби побороти незаконну роботу дитячих атракціонів на площі перед Оперним театром, у мерії прийняли нове рішення. Так, виконавчий комітет визначив, що робота дитячих електричних машинок у цьому місці є порушенням правил благоустрою. Відповідно, за це виписуватимуть штрафи.

Право складати протоколи матиме поліція, Муніципальна варта, Галицька районна адміністрація, а також працівники ЛКП «Адміністративно-технічного управління».

При цьому адмінпротоколи складатимуть не лише на власників незаконних атракціонів під Львівською оперою, а й на тих, хто ними користується. Як уточнила директорка юридичного департаменту Львівської міськради Гелена Пайонкевич, спочатку тут встановлять відповідні знаки та проводитимуть із людьми роз’яснювальні бесіди.

«Це не означає, що наша «Муніципальна варта» відразу піде штрафувати людей, які своїх дітей катають на тих машинках перед Оперним театром. Ми хочемо встановити відповідне ознакування, провести роз’яснювальні роботу і пояснити людям, що не треба там кататися на машинках», – наголосила вона.

Зазначимо, нещодавно міськрада Львова дозволила роботу дитячих машинок та атракціонів біля цирку на вул. Городоцькій. Втім ні підприємці, які працюють під Оперним театром, ні інші туди так і не переїхали.

Нагадаємо, Львівська міськрада ще у 2016 році заборонила роботу атракціонів у центрі Львова. Це  рішення стосується й електроавтомобілів, які працюють на проспекті Свободи, 41. Такий вид розваг є небезпечним для здоров’я мешканців і гостей міста, адже діти на машинках збивали перехожих з ніг (були випадки травмування, госпіталізації). На те, аби вести таку підприємницьку діяльність, необхідно отримати дозвіл від мерії.

Горе-підприємця з дитячими машинками неодноразово намагалися прогнати з площі перед Оперним театром. Під час неодноразових спроб конфіскувати незаконні атракціони власник нападав на «муніципалів».

У мерії своєю чергою розводили руками, мовляв, зробили зі свого боку все, аби запобігти незаконним атракціонам біля Оперного театру, і перевели стрілки на патрульну поліцію, закликавши їх контролювати ситуацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *