ОСТАННІ НОВИНИ

Міська рада не може впоратись з дитячими машинками біля Оперного театру

Ольга Денисяка

|

Сьогодні, 19 лютого, на апаратній нараді міський голова Львова заявив, що зі свого боку мерія зробила все, аби запобігти незаконним атракціонам біля Оперного театру та закликала контролювати ситуацію патрульну поліцію. Про це Львівсьокму порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Як наголосив заступник міського голови Львова з питань безпеки міста Сергій Бабак, незважаючи на те, що є ухвала сесії про заборону будь-якої діяльності біля оперного театру, зокрема дитячих машинок, за останні півроку ситуація не покращилися – машинки продовжують їздити, є акт побиття муніципала, та численні погрози правникам «Муніципальної Варти», які намагаються зупинити їхню діяльність.

«Зі сторони міста ми зробили все від нас залежне – прийняли ухвалу про заборону. Натомість маємо людину, яка повністю ігнорує рішення сесії і робить собі бізнес. До прикладу, в неділю ці машинки їздять по пр. Свободи, а поряд проїздить патрульна поліція. Поліція мала б це дослідити і покарати порушника», – прокоментував мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, мерія ще 30 вересня 2016 року прийняла рішення про заборону та демонтаж атракціонів, які знаходяться у центральній частині Львова у зоні ЮНЕСКО. Зокрема, рішення стосується і електроавтомобілів, які підприємець здає в оренду на проспекті Свободи, 41. Такий вид розваг є небезпечним для здоров’я мешканців і гостей міста, адже було багато випадків, коли дитина на машинці збивала перехожих з ніг (були випадки травмування, госпіталізації).

Як повідомляв Львівський портал, горе-підприємця з дитячими машинками неодноразово намагалися прогнати з площі перед Оперним театром. Востаннє атракціони конфісковували на початку вересня. Під час цього бізнесмен неодноразово нападав на «муніципалів».

Востаннє власник прокатних машинок  накинувся на працівників ЛКП «Муніципальна варта» під час того, як вони намагались конфіскувати незаконні атракціони в жовтні минулого року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *