ОСТАННІ НОВИНИ

Атракціони з дитячими машинками виселять від Оперного театру на площу біля цирку

Соломія Головіна

|

Тепер прокат дитячих машинок у Львові здійснюватиметься на площі перед Львівським державним цирком. Відповідне рішення сьогодні, 22 вересня, ухвалили під час засідання виконавчого комітету, передає пресслужба Львівської міської ради.

 

Члени виконкому ухвалили рішення «Про визначення місця надання послуг з прокату дитячих механізованих автомобілів, мотоциклів, мопедів, електровеломобілів, сігвеїв, гіроскутерів, ховербордів». Так, воно визначає місцем прокату площу перед Львівським державним цирком.

«Наше законодавство є недосконалим стосовно надання послуг прокату, зокрема дитячих електромобілів, сігвеїв, героскутерів. Достатньо довгий час не вносились зміни стосовно правил надання таких послуг. Відтак на засіданні виконавчого комітету було зроблено перший крок — визначено площу перед Львівським державним цирком місцем, де можна надавати такі послуги. Тобто кататись на цих машинках у Львові можна буде тільки навпроти цирку», – розповіла директорка юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич.

При цьому вона додала, що у другому пункті цього рішення виконкому передбачено скерувати його в поліцію та в Галицьку районну державну адміністрацію. Ці два органи мають здійснювати контроль за виконанням цього рішення.

Нагадаємо, мерія ще 30 вересня 2016 року прийняла рішення про заборону та демонтаж атракціонів, які знаходяться у центральній частині Львова у зоні ЮНЕСКО. Зокрема, рішення стосується і електроавтомобілів, які підприємець здає в оренду на проспекті Свободи, 41. Такий вид розваг є небезпечним для здоров’я мешканців і гостей міста, адже було багато випадків, коли дитина на машинці збивала перехожих з ніг (були випадки травмування, госпіталізації).

Горе-підприємця з дитячими машинками неодноразово намагалися прогнати з площі перед Оперним театром. Зокрема, були непоодинокі випадки, коли під час спроби конфіскувати незаконні атракціони власник нападав на «муніципалів».

У мерії своєю чергою розводили руками, мовляв, зробили зі своєї сторони все, аби запобігти незаконним атракціонам біля Оперного театру. І перевели стрілки на патрульну поліцію, закликавши їх контролювати ситуацію.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *