ОСТАННІ НОВИНИ

Щодо суддів КС відкрили кримінальну справу: замах на захоплення влади

Ольга Денисяка

|

В Єдиний реєстр судових розслідувань внесено кримінальне провадження щодо «захоплення державної влади суддями Конституційного суду». Про це повідомив на сторінці у Facebook нардеп партії «Голос» Ярослав Юрчишин, передає Львівський портал.

 

«Кримінальне провадження за ст. 109 Кримінального кодексу України (захоплення державної влади) щодо суддів Конституційного Суду зареєстроване, внесене в Єдиний реєстр судових розслідувань та направлене у Державне бюро розслідувань. В рамках цього провадження цілком законно, не політично, можна довести, якщо була змова з метою захоплення влади», написав Ярослав Юрчишин.

Також він зазначив, що окремі компоненти цієї справи можуть перегукуватися з розслідування НАБУ щодо Окружного адміністративного суду Києва.

На думку нардепа це дозволить усунути причетних до правопорушення суддів без руйнування інституції Конституційного Суду

Як відомо напередодні КСУ скасував електронне декларування за поданням народних депутатів від ОПзЖ і «За майбутнє».

Відповідне рішення означає скасування електронного декларування, скасування повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції на повну перевірку та моніторинг способу життя, скасування незаконного збагачення і конфіскації активів, набутих корупційним шляхом, скасування недостовірного декларування.

В ЄС вважають рішення КС підставою для призупинення безвізу.

Також опубліковано повний список народних обранців, які внесли у Конституційний суд скандальне подання, на підставі якого скасували е-декларування в Україні, складається із 47 осіб.

Ввечері, 29 жовтня, Кабмін зобов’язав НАЗК відновити доступ до реєстру е-декларацій.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *