ОСТАННІ НОВИНИ

Коронавірус на Львівщині: плюс 478 нових хворих, 14 померлих

Наталя Дуляба

|

Станом на ранок вівторка, 27 жовтня, коронавірус підтвердили у 28 086 мешканців Львівщини. За минулу добу виявили 478 нових хворих. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі міськради Львова.

 

Так, станом на 27 жовтня коронавірус на Львівщині підхопили вже 28 086 людей. Протягом понеділка, 26 жовтня, лабораторні центри провели 1460 ПЛР-тестів, із яких позитивними виявились 478, тобто 32% від загальної кількості тестувань. Серед усіх нових хворих 117 осіб – це львів’яни.

У мерії кажуть, що залишку проб у холодильниках немає, відповідно, черг теж.

Від ускладнень, спричинених COVID-19, померли 797 осіб (+14 за останню добу). Побороти недугу зуміли 10 948 пацієнтів (+207 за минулу добу).

Зараз в обласній інфекційній лікарні перебувають 173 хворих, 8 із них – у реанімації, до апаратів ШВЛ під’єднані 3 особи.

У 8-ій міській клінічній лікарні є 97 пацієнтів, у 1-ій міській клінічній лікарні – 80 пацієнтів, в лікарні швидкої медичної допомоги – 239 пацієнтів.

Нагадаємо, з 26 жовтня в Україні діє нове епідзонування. Практично вся Львівщина опинилась у «помаранчевій зоні», а до «червоної» потрапив Сокальський район.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов заявив про погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. Він закликав громадян дотримуватися протиепідемічних заходів безпеки, оскільки у противному випадку ситуація з поширенням COVID-19 може швидко вийти з-під контролю.

В РНБО вже заявили, що найближчими тижнями на Львівщині може суттєве зрости захворюваність на COVID-19.

Також адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 грудня.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *